Wat is vereist?
- Afgeronde bachelor- of masteropleiding op het gebied van (bestuurlijke) informatiekunde, (technische) bedrijfskunde, (toegepaste) informatica, computer science, artificial intelligence of vergelijkbare studies
- Een afgeronde IT Audit (RE) opleiding of een CISA-certificering, een CISM, CISSP of vergelijkbare certificering is wenselijk
- Minimaal 5 jaar ervaring met IT-risk, IT auditing of informatiebeveiliging
- Je toont initiatief, probeert jezelf continu te verbeteren en behaalt resultaten in uitdagende omstandigheden
- Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
- Zorgvuldig, doortastend, analytisch, autonoom en verbindend
Wat krijg je?
- Je start met een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
- Een bruto jaarsalaris van minimaal €70.000 en maximaal €100.000 op basis van een 36-urige werkweek (inclusief 13e maand en vakantiegeld). De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring
- 199,5 vakantie-uren per jaar (bovenop je standaard wekelijkse roostervrije dag)
- Een laptop en een smartphone
- Uitgebreide trainings- en opleidingsmogelijkheden om jezelf zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen
- Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer op basis van 2e klas
- Thuiswerkvergoeding voor de dagen waarop je vanuit huis werkt
- Een bijdrage van een abonnement bij een sportschool
- Toegang tot OpenUp; een online platform dat jouw mentale gezondheid en dat van je gezin helpt versterken
- Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fiets- en deviceregeling en een vergoeding voor de inrichting van je thuiswerkplek
Wat doe je?
- 50% Onderzoek uitvoeren
- 20% Vaktechnisch overleg
- 20% Administratie verwerken en ad-hoc toezichtstaken oppakken
- 10% Overige taken uitvoeren
Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.
Vacature
Als toezichthouder accountancy ICT bij de AFM ben je verantwoordelijk voor het signaleren, analyseren en mitigeren van ICT-gerelateerde risico’s binnen accountantsorganisaties. Dit doe je door onderzoek te verrichten naar de technologische ontwikkelingen en de beheersing van ICT binnen deze organisaties. Je gebruikt een datagedreven aanpak om risico’s te identificeren, bijvoorbeeld op basis van ontvangen data, meldingen van accountantsorganisaties en eigen ervaringen. Indien nodig besluit je om een dieper onderzoek te doen, bijvoorbeeld naar ICT-beheersing of het uitbesteden van ICT. Deze onderzoeken vereisen niet alleen analytisch vermogen, maar ook organisatorische en samenwerkingsvaardigheden.
Daarnaast ben je betrokken bij het uitvoeren van thema-onderzoeken bij meerdere accountantsorganisaties, zoals onderzoeken naar het gebruik van AI in de accountantscontrole. Je bezoekt deze organisaties om te beoordelen of ze voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Na het identificeren van risico’s, werk je samen met je collega’s om deze te mitigeren. Dit kan door middel van informele gesprekken, presentaties of ronde tafels, waarmee je accountantsorganisaties probeert te bewegen naar verbetering. Indien nodig werk je samen met juridische collega’s en handhavingsexperts voor verdere acties, zoals waarschuwingen of boetes.
Binnen het Team GreenTech werk je nauw samen met toezichthouders met diverse achtergronden, zoals accountants, juridische specialisten en experts op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Je schakelt regelmatig met andere afdelingen binnen de AFM, zoals communicatie, strategie, beleid en juridische zaken. Dit multidisciplinaire team zorgt ervoor dat je zowel intern als extern de juiste connecties legt en effectieve toezichtstrategieën ontwikkelt. In deze rol ben je een belangrijk aanspreekpunt voor zowel externe stakeholders als je interne collega’s.
Als je het leuk vindt om nieuwe technologieën te onderzoeken, complexe risico’s te analyseren en je het een uitdaging vindt om weerstand te overwinnen en accountantsorganisaties te beïnvloeden, dan is dit een baan voor jou.
Werkweek
Op een leuke werkdag heb je de kans om een nieuwe AI/technologische toepassing te ontdekken die door de accountantsorganisatie wordt gebruikt. Ook heb je een inspirerend overleg met collega’s over de nieuwste technologische ontwikkelingen in de accountancysector.
Op een minder leuke werkdag heb je te maken met een uitgestelde publicatie van een artikel waaraan je hebt gewerkt. Het vereist nog een paar extra reviewslagen, waardoor het meer tijd kost dan gepland.
- 07:00
- 08:00
- 09:00
- 10:00
- 11:00
- 12:00
- 13:00
- 14:00
- 15:00
- 16:00
- 17:00
- 18:00
-
- Lunch
- Weekstart
- Teamoverleg
- Overleg collega
- Contact accountantsorganisatie
- Contact accountantsorganisatie
- Administratie verwerken
- Data-analyse marktgegevens
- Intern overleg over beïnvloeding
- Onderzoek uitvoeren
- Overleg collega
- Voorbeeld weekagenda
-
- Lunch
- Onderzoek bij accountantsorganisatie
- Onderzoek bij accountantsorganisatie
-
- Overleg collega
- Teamoverleg
- Teamoverleg
- Contact accountantsorganisatie
- Reflectiegesprek accountantsorganisatie
- Werken aan rapportage
- Werken aan rapportage
- Werken aan rapportage
- Lunch
- Werken aan rapportage
-
- Lunch
- Onderzoek bij accountantsorganisatie
- Intern overleg
- Contact accountantsorganisatie
- Onderzoek bij accountantsorganisatie
-
- Vrije dag
Voorbeeld uit de praktijk
Groeipad
Als het om de ontwikkeling van jouw talenten gaat, heb je zelf het roer in handen. Iedere medewerker bij de AFM is uniek en daarom werkt alleen een individuele aanpak. Je manager denkt met je mee over jouw doorgroeimogelijkheden.
Werken bij de AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. De organisatie is gedragstoezichthouder van de gehele financiële marktsector. Iedere collega is gedreven om een substantiële bijdrage te leveren aan het verbeteren van de financiële sector. De AFM signaleert elk jaar de belangrijkste trends en bijbehorende risico’s die de financiële markten gaan beïnvloeden, om daarna haar toezichtagenda verder te kunnen ontwikkelen. Hier lees je meer over in 'Trendzicht'.
Als maatschappelijke organisatie wil de AFM een afspiegeling zijn van de samenleving en een werkgever waar iedereen zichzelf kan zijn en geaccepteerd wordt. Dit vanuit een gevarieerd team qua ervaring, achtergrond en expertise met de gemeenschappelijke motivatie om de taak van de AFM zo goed mogelijk uit te voeren. De AFM erkent het talent en potentieel van iedere medewerker en benut dit ook. Deze denkwijze zorgt ervoor dat de AFM met een zo breed mogelijke blik de uitdagingen als gedragstoezichthouder elke dag opnieuw tegemoet kan treden.
Benieuwd naar alle vacatures bij de AFM? Klik hier voor een compleet en actueel overzicht.
- Kantoor in Amsterdam
- 47% / 53%
- Mogelijkheid 2 dagen vanuit huis te werken
- Ruim 800 werknemers