Wat is vereist?
- Afgeronde universitaire master-opleiding
- Ongeveer 0 tot 4 jaar werkervaring in het vakgebied
- Initiatiefrijk, leergierig, je willen verdiepen in complexe materie
- Goed kunnen plannen en organiseren, zelf kansen kunnen identificeren
- Zowel met toezicht, onderzoek als met interne veranderingen bezig willen zijn
- Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
Wat krijg je?
- €3.000 - €5.000 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
- 36-urige werkweek (4x9 uur)
- Je start met een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
- 13e maand, 8,59% vakantietoeslag, bruto maandelijkse vergoeding van 5,6%
- 199,5 vakantie-uren per jaar (bovenop je standaard wekelijkse roostervrije dag)
- Bijdrage voor een abonnement bij een sportschool (aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland)
- De AFM heeft het “World-class Workplace!”-keurmerk: dit geeft aan dat medewerkers graag bij de AFM werken
Wat doe je?
- 25% Thematische en doorlopende projectwerkzaamheden
- 25% Methodes en interventies (door)ontwikkelen
- 30% Overleg met opdrachtgevers en toezichthouders
- 10% Presentaties geven of kennissessies faciliteren
- 10% Administratie
Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.
Vacature
Als junior toezichthouder Gedrag & Cultuur bij de AFM ben je medeverantwoordelijk voor het bieden van inzicht en het uitvoeren van interventies op het gebied van de inrichting, het leiderschap en het gedrag binnen een organisatie. Hiervoor werk je mee aan diverse thematische (onderzoeks)projecten, zoals een onderzoek naar de toon aan de top bij grote bedrijven. Ook toets je onder toezicht staande organisaties op de naleving van wet- en regelgeving die de kaders vormen voor het gewenste gedrag en de beoogde cultuur.
Daarnaast draag je bij aan het verbeteren van de methoden die de AFM bij haar toezicht en interventies gebruikt. Je denkt bijvoorbeeld mee over manieren om de impact van de interventies te vergroten. Hiervoor ga je in gesprek met diverse betrokken collega’s, maar je geeft ook presentaties en faciliteert kennissessies. In deze rol ben je dan ook zowel adviseur als facilitator voor groepen die inzicht willen in het gedrag en de cultuur van hun eigen afdeling of dat van een onder toezicht staande organisatie.
Je bent onderdeel van het team Gedrag & Cultuur, dat bestaat uit meerdere junior, medior en senior toezichthouders Gedrag & Cultuur. Het team wordt aangestuurd door een manager, die tevens je leidinggevende is. Ook werk je in multidisciplinaire teams met collega’s van verschillende afdelingen aan diverse projecten.
Als je het leuk vindt om onderzoek te doen naar gedrag en cultuur in een economisch georiënteerde omgeving, en je het een uitdaging vindt om zelfstandig te werken aan verschillende projecten tegelijkertijd, dan is dit een baan voor jou.
Werkweek

Tessa Coffeng
Op een leuke werkdag bestaat er een goede balans tussen nuttige projectoverleggen en ruimte waarin je taken van je to-do-lijstje kunt afstrepen. Tussen je werkzaamheden door maak je een gezellig praatje met je collega’s.
Tijdens een mindere werkdag heb je veel aaneengesloten overleggen, waardoor je niet toekomt aan je werkzaamheden die eigenlijk op de planning stonden.
- 08:00
- 09:00
- 10:00
- 11:00
- 12:00
- 13:00
- 14:00
- 15:00
- 16:00
- 17:00
-
- Lunch
- Administratie
- Werken aan onderzoeksproject
- Werken aan onderzoeksproject
- Overleg met collega
- Projectoverleg
- Interventies en methoden (door)ontwikkelen
-
- Lunch
- Werken aan onderzoeksproject
- Overleg met collega
- Teamoverleg
- Kennissessie voorbereiden
- Overleg met collega
-
- Mails lezen en beantwoorden
- Interventies en methoden (door)ontwikkelen
- Lunch
- Werken aan presentatie
- Werken aan onderzoeksproject
- Overleg met collega
-
- Projectoverleg
- Lunch
- Administratie
- Projectoverleg
- Kennissessie over interventies
- Een-op-een met leidinggevende
- Mails lezen en beantwoorden
-
- Vrije dag
Voorbeeld uit de praktijk
Groeipad
Als het om de ontwikkeling van jouw talenten gaat, heb je zelf het roer in handen. Iedere medewerker bij de AFM is uniek en daarom werkt alleen een individuele aanpak. Je manager denkt met je mee over jouw doorgroeimogelijkheden.
Werken bij AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. De organisatie is gedragstoezichthouder van de gehele financiële marktsector: sparen, beleggen, verzekeren en lenen. Iedere collega is gedreven om een substantiële bijdrage te leveren aan het verbeteren van de financiële sector. De AFM signaleert elk jaar de belangrijkste trends en bijbehorende risico’s die de financiële markten gaan beïnvloeden, om daarna haar toezichtagenda verder te kunnen ontwikkelen. Hier lees je meer over in 'Trendzicht'.
De AFM is trots op haar World-class Workplace!-keurmerk, dat aangeeft dat medewerkers bovengemiddeld graag bij de AFM werken. De score ligt boven de landelijke en sectorbenchmarks en is gebaseerd op zes elementen: werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talenten.
Als maatschappelijke organisatie wil de AFM een afspiegeling zijn van de samenleving en een werkgever waar iedereen zichzelf kan zijn en geaccepteerd wordt. Dit vanuit een gevarieerd team qua ervaring, achtergrond en expertise met de gemeenschappelijke motivatie om de taak van de AFM zo goed mogelijk uit te voeren. De AFM erkent het talent en potentieel van iedere medewerker en benut dit ook. Deze denkwijze zorgt ervoor dat de AFM met een zo breed mogelijke blik de uitdagingen als gedragstoezichthouder elke dag opnieuw tegemoet kan treden.
- Hoofdkantoor in Amsterdam
- 50% / 50%
- Gem. leeftijd 42 jaar
- Tussen de 650 en 700 werknemers